top of page

10 MODURI SIMPLE DE A TE SIMTI MAI FERICIT


Fericirea este o stare de spirit. Mai exact, este o stare de „bunastare si multumire”. Multi nici macar nu realizeaza ca a invata cum sa fi fericit este ceva care poate fi practicat in mod intentionat. Unii oameni, cand aud cuvantul „fericire”, presupun ca se refera la o emotie, precum placerea sau bucuria. Pentru ei, fericirea este ceea ce oamenii simt imediat, aici si acum.


De fapt, trairea fericirii nu reprezinta emotii pe termen scurt, ci mai degraba o calitate a vietii – o viziune pe termen mult mai lung.


Iata mai jos cateva metode simple pe care, aplicandu-le constant, poti incepe sa te simti mai fericit:


1. Paseste cu mai mult entuziasm

Oamenii de stiinta spun ca mersul cu spatele drept si cu bratele balansate te ajuta sa te simti mai pozitiv! Chiar daca nu te simti fericit, o astfel de plimbare te poate ajuta sa obtii senzatia de optimism, care, in timp, va deveni un stil de viata.


2. Zambeste constant

Vrei sa-ti ridici moralul? "Ridica-ti" colturile gurii. Cand zambesti chimia creierului tau se schimba si astfel ajungi sa te simti mai vesel.


3. Ofera-te voluntar in diverse actiuni

Cauta modalitati de a te implica in comunitatea ta sau de a ajuta un prieten care are nevoie. Te vei ajuta si pe tine insuti, in acest fel, deoarece iti imbunatatesti sanatatea mintala si bunastarea.


4. Fa-ti prieteni noi

Extinde-ti cercul de prieteni. Acest lucru te face sa te simti bine in timp ce petreci timp cu oameni carora le pasa la tine. Asa ca fii deschis catre relatii noi, fie ca este vorba de cineva pe care il intalnesti la birou, la sala, in parc sau oriunde altundeva. Totodata, asigura-te ca reusesti sa mentii aceste conexiuni pe tot parcursul vietii. Studiile arata ca, cu cat esti mai conectat la viata sociala, cu atat esti mai fericit.


5. Fa-ti o lista cu toate lucrurile bune din viata ta

Noteaza tot ce este bun in viata ta. Cu cat depui mai mult efort sa privesti partea buna, cu atat mai mult reusesti sa ramai focusat pe partea pozitiva a vietii tale.


6. Practica un sport

Sunt suficiente si 5 minute pentru ca exercitiul fizic sa te puna intr-o dispozitie mai buna. Miscarea corpului are, de asemenea, efecte benefice pe termen lung: exercitiile regulate ajuta la mentinerea depresiei la distanta.


7. Iarta si uita

Esti genul care tine ranchiuna? Las-o sa treaca. Iertarea te elibereaza de gandurile negative si face mai mult loc in viata ta pentru pacea interioara. Si asta iti aduce fericire...


8. Practica meditatia

Mediteaza o ora pe saptamana. Acest lucru iti va oferi o doza de bucurie, pace si multumire. De asemenea, va crea noi conexiuni in creierul tau si vei simti mai multa bucurie.


9. Pune la treaba criticul tau interior

Stii acea voce interioara careia ii place sa sublinieze tot ceea ce nu este atat de grozav? Incearca sa observi cand preia controlul asupra starii tale de spirit. Uneori are un rol pozitiv si te informeaza despre lucrurile care necesita atentia ta. Dar, alteori, aceasta voce interioara face ca lucrurile sa para mai rele decat sunt in realitate. Asa incat, intreaba-te: „Este adevarat?”


9. Pune la treaba criticul tau interior

Stii acea voce interioara careia ii place sa sublinieze tot ceea ce nu este atat de grozav? Incearca sa observi cand preia controlul asupra starii tale de spirit. Uneori are un rol pozitiv si te informeaza despre lucrurile care necesita atentia ta. Dar, alteori, aceasta voce interioara face ca lucrurile sa para mai rele decat sunt in realitate. Asa incat, intreaba-te: „Este adevarat?”


10. Cauta compania oamenilor optimisti

Asta pentru ca cei cu care petreci cel mai mult timp au o influenta imensa asupra starii tale de spirit, asupra modului in care vezi lumea si asupra asteptarilor pe care le ai de la tine.


A te inconjura de oameni buni poate afecta fiecare aspect al vietii tale, de la afaceri pana la relatiile romantice. Cand te inconjori de pozitivitate ai mai multe sanse sa adopti convingeri optimiste si sa intelegi ca viata se intampla pentru tine si nu pentru tine. Asa cum, in cazul opus, suferi atunci cand cei cercurile tale sociale sau de la munca sunt negativi sau ingusti la minte.

Asadar, de ce sa nu folosesti compania oamenilor optimisti in avantajul tau?!




Nu mai lasa timpul sa treaca. Aici gasesti cateva activitati care te ajuta sa te simti bine.

bottom of page