top of page

5 BENEFICII ALE DISTRACTIEI SI STARII DE BINE

Actualizată în: 12 iul. 2021Ce au in comn distractia si sanatatea? Mai multe decat ai putea crede.


Rasul impreuna cu prietenii, descoperitul de noi experiente, aruncarea mingii dupa care alearga cainele, vizionarea unei emisiuni sau film preferat sau citirea unei carti – toate acestea fac parte din activitatile de petrecere a timpului liber. Prin urmare, tine cont de urmatoarele 8 beneficii pe care distractia si starea de relaxare le au asupra sanatatii tale:


1. Reducerea stresului

Cortizolul, cunoscut si ca “hormonul stresului”, creste la niveluri nesanatoase atunci cand suntem stresati. El are rolul de a ne salva viata atunci cand suntem in situatii limita. In afara acestor situatii, cortizolul poate provoca cresterea in greutate si duce la inhibarea capacitatii organismului de a combate infectiile. Prin urmare, joaca, activitatile noi, relaxante, hobby-urile duc la o stare de sanatate buna


2. Prietena noastra, serotonina

Distractia creste nivelul de serotonina. Aceasta este o substanta chimica care regleaza multe dintre procesele noastre de baza (de la tiparele de somn la temperatura corpului si starea de spirit). Atunci cand alegem sa facem activitati de care sa ne bucuram si care ne ajuta sa ne relaxam, creste in mod natural nivelul de serotonina din organism.


3. Plusul de energie

Activitatile distractive si relaxante de petrecere a timpului liber pot conduce si ele la cresterea nivelului de energie. Fa-ti timp pentru relaxare, distractie cu prietenii si alege activitati noi, care te vor ajuta sa te simti mai putin obosit, sa ai o conditie fizica buna si claritate mentala.


4. Somnul profund

Desfasurarea de activitati placute si relaxante peste zi te ajuta sa dormi mai bine. Astfel, scade nivelul de cortisol din organism scade, iar calitatea somnului creste.


5. Modelele pozitive

Relaxarea si implicarea in activitati de care sa te bucuri, alaturi de oameni care te fac fericit, conduc la beneficii majore in reducerea gradului de stres, imbunatatirea calitatii somnului, abilitatilor de a deveni mai calm si cooperant. Concluzia: inconjoara-te de modele pozitive in viata ta.


Specializeaza-te in a te simti bine

Nu pierde ocazia de a ramane conectat la cele mai noi experiente. Traieste starea de bine si relaxeaza-te impreuna cuprietenii descoperind cele mai noi experiente alese special pentru tine. Aboneaza-te la newsletterul nostru sau acceseaza site-ul nostru periodic pentru a fi la curent cu noutatile.


Comments


bottom of page