top of page

5 PARERI GRESITE DESPRE YOGA. TU LE STIAI?


Daca esti un incepator, pot exista o multime de informatii si concepții gresite despre yoga care pot fi foarte confuze.


Urmatoarele conceptii gresite despre yoga le poti intalni in cercetarea ta, iar cunoasterea adevarului despre acesteptii gresite te poate ajuta sa distingi ceea ce este adevarat de ceea ce nu este:


1. Trebuie sa fii flexibil pentru a face yoga

Aceasta este una dintre cele mai frecvente conceptii gresite despre yoga.

Adevarul este ca yoga implica o varietate de posturi fizice. Intr-o clasa tipica de yoga, se lucreaza asupra respiratiei si a unor pozitii care pot ajuta la cresterea flexibilitatii. Unii oameni sunt in mod natural mai flexibili decat altii. Unii oameni isi pot creste flexibilitatea destul de mult cu yoga, in timp ce altii s-ar putea sa nu.

Totuși, important este sa incepi sa lucrezi cu corpul pe care il ai, flexibil sau nu. Iar poate mai important este sa ai o mentalitate mai flexibila si sa fii deschis la toate lucrurile pe care le poate duce aceasta calatorie yoga.


2. Yoga este doar pentru femei

Daca mergi la orice curs de yoga din intreaga lume, sunt sanse sa fie mai multe femei decat barbati in clasa. Avand in vedere predominanta femeilor, chiar are sens ca multi oameni sa creada ca yoga este doar pentru femei. Si totusi, in mod interesant, cu multi ani in urma, in India, yoga era de fapt predata doar barbatilor.


Lucrurile s-au schimbat in anii 1930 cand doua femei au fost acceptate sa studieze yoga si ambele, in felul lor, au reusit sa elimine bariera de gen.


3. Yoga nu este un antrenament

Yoga nu este un antrenament in comparatie cu mersul la sala. In egala masura, yoga poate fi si un antrenament, in special Ashtanga si Vinyasa Yoga. Ambele tipuri de yoga pot fi solicitante din punct de vedere fizic. Ambele pun un accent puternic pe asana si atrag oameni care isi doresc un astfel de antrenament.


4. Yoga nu este altceva decat intinderea muschilor

Practica fizica a yoga implica o mare intindere a muschilor, ceea ce inseamna ca, pe termen lung, cel mai probabil vei observa o imbunatatire a flexibilitatii tale. Aceasta este doar o mica parte din ceea ce poate oferi yoga cu adevarat.


5. Toata yoga este la fel

Cand patrunzi in universul yoga, descoperi foarte repede ca exista de fapt destul de multe tipuri de yoga.


Fiecare tip de yoga variaza in functie de cat de dinamic este, cat de bland este, cui ii este destinat si care sunt beneficiile fiecaruia.


Fiecare tip de yoga are beneficiile sale si, prin urmare, atunci cand alegi tipul de yoga pe care doresti sa-l practici, acorda-ți timp si incearca-le pe toate. Vei ajunge rapid sa realizezi diferentele si cel mai probabil vei gasi tipul de yoga care rezoneaza cu tine.


Tipurile de yoga cel mai des practicata în majoritatea studiourilor in prezent sunt:

Hatha – O clasa tipica Hatha este un punct de plecare ideal pentru majoritatea incepatorilor de yoga. Profesorul ghideaza clasa intr-un ritm lent, iar acest lucru le ofera elevilor suficient timp pentru a intra si iesi din posturi intr-un mod sigur.


Vinyasa – O clasa Vinyasa poate fi vazuta ca o clasa de Hatha yoga mai rapida. In acest tip de clasa, elevii intra si ies din posturile specifice clasei sincronizate cu respiratia. Cursurile Vinyasa pot fi distractive si, de asemenea, destul de provocatoare din punct de vedere fizic.


Ashtanga – Ashtanga poate fi vazuta intr-o clasa Vinyasa mai structurata. In fiecare clasa se practica acelasi set de posturi si acestea devin progresiv mai grele pe masura ce practica evolueaza. Exista, de asemenea, un accent puternic pe concentrarea asupra respiratiei, si asupra posturii. Acest lucru face ca Ashtanga sa fie o practica ideala atunci cand doresti sa iti limpezesti mintile.


Yin Yoga – Aceasta este destul de diferita de practicile mentionate mai sus. Are un ritm lent, care implica statul in fiecare pozitie cateva minute cu scopul de a întinde muschii si a creste flexibilitatea. Acest lucru face din Yin yoga o practica excelenta pentru oricine ar dori sa isi mareasca flexibilitate si sa elibereze orice tensiune acumulata in corp.


Vrei sa incerci o clasa de yoga pentru incepatori? Aici iti poti rezerva locul tau.

Comments


bottom of page