top of page

7 MOTIVE SA IUBESTI STREET ART

Actualizată în: 22 sept. 2021



1. Istoria sa

Graffiti si arta stradala impartasesc o istorie colorata si complexa. Arta pe pereti a inceput cu mii de ani in urma, cand oamenii inca traiau in pesteri. In zilele noastre, arta stradala este creata dintr-o mare varietate de motive: pentru distractie, pentru arta in sine, pentru a face declaratii politice ... sau fara niciun motiv, cu exceptia dorintei de a fi un vandal 😉



2. Diversitate

Arta stradala este diversa din orice unghi o privesti. Exista multe tipuri de arta stradala, de la paste-up la picturi murale, sabloane sau etichete.

Exista artisti de strada in aproape fiecare tara din lume care sunt influentati si inspirati de o multitudine de culturi si stiluri. Nu exista limite in ceea ce poate face un artist in strada.



3. Mister si intriga

De ce a desenat cineva aceasta lucrare tocmai acolo? Ce inseamna? Chiar semnifica ceva? Cine a facut-o? De ce?! … Atat de multe intrebari cand esti iubitor de arta de strada!

Dar, odata cu aparitia Instagram acum este mai usor decat oricand sa gasesti profilurile oficiale ale artistilor si sa afli mai multe despre munca lor si de ce fac ceea ce fac. Cu toate acestea, multi artisti de strada prefera sa ramana anonimi, atat din motive de confidentialitate, cat si din motive legale.



4. Declaratie politica

Graffiti si arta stradala au fost intotdeauna influentate de problemele politice si sociale actuale.

Cand oamenii simt ca nu au putere sau influenta, dar vor sa-si exprime furia, ura sau sfidarea fata de nedreptatea politica, se intampla acest gen de arta.



5. Libertate

Arta este despre exprimare, creativitate, libertate, punerea intrebarilor, protest, analiza ...

Nu trebuie sa fii considerat un artist „legitim”; nu trebuie sa ai mii de fani, pe retelele sociale, sa fii luat in serios de galerii sau sa fii manageriat de o agentie de artisti. Poti, pur si simple, sa te exprimi dupa cum doresti. In plus, nici nu trebuie sa vezi reactiile oamenilor la lucrarile tale!



6. Strazi pictate = o lume mai colorata = o viata mai frumoasa

Arta in strada ii face pe oameni fericiti; le face ziua mai interesanta. Se adauga caracter la ceea ce altfel ar fi doar gri si plictisitor. Arta stradala le aminteste oamenilor sa se bucure de viata.

Arta stradala ia „normalul” si il face de o mie de ori mai interesant.




7. Creativitate

Arta stradala nu se limiteaza doar la pictarea peretilor cladirilor. Este vorba despre interactiunea in spatiul public. Iar daca nu iti place o lucrare pe care tocmai ai zarit-o, cu siguranta vei gasi o alta pe placul tau. Creativitatea in acest domeniu este fara limite.




Descopera arta stradala a Bucurestiului intr-unul dintre tururile ghidate care au loc in urmatoarele week-end-uri. Alege data care Ia care sa participi si inscrie-te chiar acum. Pune-ti o pereche comoda de incaltaminte si vino sa ne bucuram impreuna de toamna frumoasa de afara intr-un tur printre cateva dintre cladirile minunat pictate ale capitalei.

bottom of page