top of page

8 LUCRURI INTERESANTE DESPRE AUROVILLE – ORASUL ZORILOR



Auroville a fost fondat in 1968, cu viziunea de a construi un oras international care sa rastoarne sistemele rigide de clasa si caste, sa fie liber de poluare, trafic, haos, gunoi, izolarea sociala si de extinderea suburbana, care au otravit mediile urbane moderne.



Iata cateva lucruri interesante despre aceasta celebra localitate din India:


1. Auroville este cunoscut si sub numele de Orasul Zorilor

Zona Pondicherry sau Puducherry din India este popular pentru plajele sale si frumoasele colonii franceze. Nu departe de ea se afla comunitatea experimentala din Auroville. Oameni din toata lumea traiesc aici in armonie. Aceasta localitate este un exemplu perfect de unitate umana, concept care a fost bine sustinut de guvernul indian, precum si de UNESCO.


2. Fondatoarea Auroville este cunoscuta sub numele de Mama

Auroville a fost fondată în anul 1968. Viziunile lui Sri Aurobindo sunt ideile de bază ale Auroville. Sri Aurobindo a fost un naționalist indian devenit reformator spiritual. A fost poet, filozof și yoghin.

Mirra Alfassa cunoscută drept „Mama” a fost colaboratorul spiritual al lui Sri Aurobindo. Ea a fondat Auroville. Acest proiect a fost susținut de guvernul indian, precum și de UNESCO.


3. Auroville a fost construit pentru a gazdui 50.000 de oameni din toata lumea

Acum are o populatie de doar 2500 de oameni. 5000 de oameni din 124 de tari au participat la inaugurare, care au adus - in mod simbolic - pamant din propria lor tara, intr-o urna.


4. Auroville nu foloseste monede, ci un aurocard pentru a face tranzactii

Locuitorii acestui oras unic nu folosesc moneda in Auroville. In schimb, li se ofera numere de cont (conectate la contul lor principal) si tranzactiile se fac prin intermediul unui „aurocard” (care functioneaza ca un card de debit).

Banii castigati de la vizitatorii si oaspetii zilnici sunt folositi si pentru intretinerea orasului. Industriile la scara mica (cum ar fi hartia facuta manual, betisoarele de tamaie etc.) au fost, de asemenea, infiintate pentru a strange fonduri pentru diverse proiecte.


5. Serviciile de sanatate si electricitate sunt gratuite pentru rezidentii Auroville


6. Scolarizarea este gratuita, elevii avand flexibilitatea de a studia disciplinele in ritmul lor

Copiii sunt incurajati sa invete subiectele la alegere. In ceea ce priveste intretinerea, locuitorii asigura forta de munca si contribuie lunar la fundatie.


7. Orice bani castigati de comunitate contribuie la intretinerea orasului

Nimic din Auroville nu este detinut de vreo persoana de acolo. Fiecare bun din localitate este detinut de Fundatia Auroville, care, la randul ei, este detinuta de Ministerul Dezvoltarii Resurselor Umane al Guvernului Indiei.


8. Se poate studia, face internship sau stagiatura in Auroville

Auroville, de asemenea, casa multor experimente futuriste, de la energie si ecologie la economie si educatie. Acestea includ o operatiune de aprovizionare colectiva unica in acest fel, Pour Tous, in care membrii contribuie lunar cu o anumita suma si apoi iau tot ce simt ca au nevoie, fara a plati articolele individuale furnizate.

Terenurile agricole detinute de Auroville produc culturi consumate de comuna, pe langa faptul ca functioneaza ca centre de cercetare pentru agricultura durabila si conservarea apei. De exemplu, Buddha Garden este o ferma care experimenteaza cu un sistem de irigare de precizie bazat pe senzori - primul ciclu de cultura a inregistrat o scadere de aproape 80% a consumului de apa!


Daca esti pregatit pentru calatoria vietii tale, este timpul sa te sa alegi chiar acum o astfel de experienta!

bottom of page