top of page

BENEFICIILE STAND UP PADDLE BOARDING-ULUI (SUP)



Paddle boardingul este o activitate unica pentru intregul tau corp. Nu numai ca este distractiv sa il practici cu prietenii si familia, dar este benefic si pentru sanatate. Mai jos sunt cele mai importante beneficii ale stand up paddle boarding-ului de care poti profita cu fiecare ocazie pe care o intalnesti:


1. Te pune pe picioare

Unul dintre cele mai mari avantaje ale paddle boarding-ului este ca te pune pe picioare si te ajuta sa iti mentii in echilibru atat corpul, cat si mintea. Majoritatea oamenilor se concentreaza doar pe aspectele fizice ale acestei activitati, dar ea este incredibil de benefica si pentru o varietate de alte aspecte legate de sanatate.


2. Ajuta la echilibru

Paddle boarding necesita mult echilibru pentru a sta in picioare pe placa. In plus, un echilibru mai bun te poate ajuta sa iti echilibrezi viata si, in general, sa te concentrezi mai bine pe parcursul zilei.


3. Reduce stresul

Paddle boarding-ul poate contribuie la ameliorarea stresului datorita naturii sedative a apei din jurul tau si a capacitatii de a face focus doar pe tine si echilibrul tau, in timpul acestei activitati. Ca sa nu mai spunem ca o caderea de la placa iti poate oferi o doza serioasa de adrenalina, suficiena pentru a elimina orice ganduri stresante. In plus, cu doar paleta de stand up paddle board in mana, in picioare pe placa, este dificil sa te gandesti la grijile tale din trecut.


4. Exersezi cu tot corpul

Crezi sau nu, este nevoie de intregul corp pentru a te folosi cat mai bine de placa si vaslele SUP. Aceasta inseamna ca, in timp ce faci paddle boarding, iti vei lucra muschii spatelui, mijlocul, bratele, picioarele, umerii si trunchiul, oferindu-ți astfel, un antrenament pentru intregul corp.

Cu alte cuvinte, pe masura ce incerci sa te stabilizezi pe placa, corpul tau va lucra din greu pentru a pastra echilibrul. In acelasi timp, iti vei folosi bratele si umerii pentru a vasli si a te deplasa inainte, inima ta bate mai repede si va elibera oxid nitric. Vasele de sange se vor deschide si oxigenul se va ajunge la creier, imbunatatind functionarea aproape a fiecarui organ din corpul tau.


5. Antrenament cu impact minim asupra corpului

In general vorbind, paddle boarding-ul este un antrenament cu impact redus, ceea ce inseamna ca nu poate afecta serios ligamentele sau tendoanele. Cu toate acestea, acest lucru inseamna si ca este benefic pentru sportivii care sufera de dureri de genunchi sau sold. Datorita impactului redus asupra corpului, te poate ajuta sa cresti puterea sau sa te recuperezi mai usor dupa diverse leziuni.


6. Te ajuta sa pierzi in greutate

Nu exista nicio indoiala ca toata lumea vrea sa slabeasca rapid. Studiile au arata ca paddle boarding-ul poate ajuta eficient la scaderea grasimii corporale, mai degraba decat dietele sau pastilele de slabit.


7. Imbuntateste sanatatea cardiovasculara

Paddle boarding poate ajuta la reducerea riscului de a suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Acest lucru se datoreaza faptului ca paddle boarding-ul este similar cu antrenamentul incrucisat, alergare si aerobic, contribuind astfel, in mare masura la mentinerea sanatatii cardiovasculare si prevenirea un risc mai mare de boli asociate.


8. Ofera mediul optim pentru meditatie

Paddle boarding este incredibil de dificil de stapanit, mai ales atunci cand tocmai dezvolti capacitatea de a echilibra placa in sine. Acest lucru te ajuta, de asemenea, sa sporesti gradul de constientizare fata de fiecare miscare pe care o faci in timp ce te afli pe paddle board. Cercetatorii psihologi determina aceasta stare de spirit ca „flux”, ceea ce este ideal pentru meditatia Zen.

A fi in aceasta stare de spirit de „flux” iti poate oferi o gama larga de beneficii pentru sanatate, inclusiv o stare de spirit imbunatatita, concentrare si imbunatatirea functiei cognitive. De asemenea, poti experimenta o memorie mai buna si o capacitate creativa si emepatica ridicate.



Practicarea paddle boarding-ului este mai mult decat o simpla activitate. Nu numai că este distractiv, dar ofera o experienta intreaga de care sa se bucure corpul tau. In plus, ajuta la imbunatatirea starii actuale a mintii si corpului intr-un mediu calm si linistitor, pe apa.


Deci, ce mai astepti?! Este timpul sa te sa alegi chiar acum o astfel de experienta!

bottom of page