top of page

LUCRURI INTERESANTE DESPRE PLAJA COPACABANA, RIO DE JANEIRO



Plaja Copacabana este una dintre cele mai faimoase plaje din lume. Toata lumea vrea sa o viziteze si toata lumea se indragosteste de ea. Dar nu a fost mereu asa. In secolul XIX oamenii obisnuiau sa vada Copacabana ca pe o zona foarte putin ospitaliera si nesanatoasa, iar singurul grup de oameni care locuia aici erau pescarii cu familiile lor.


In 1892, guvernul a construit un tunel (cunoscut astazi cu numele Tunelul Alaor Prata) care conecta Copacabana cu centrul orasului Rio de Janeiro. In primii ani ai secolului XX a fost construita si o linie de tramvai care a unit plaja cu cartierele orasului. Acesta a fost momentul in care oamenii au inceput sa viziteze zona de sud a orasului Rio, admirand nisipul alb, apa albastra, imbratisand briza rece si vremea incredibila a plajei Copacabana.


Promenada Copacabana

Aceasta este cea mai faimoasa promenada din lume si a fost construita in 1906 de catre primarul Pereira Passos. Tot el a avut ideea ca designul promenadei sa fie inspirat de Plaza Rocio din Lisabona. De altfel, toate pietrele folosite la constructia promenadei provin din Portugalia. Designul din pietre alb-negru era initial perpendicular pe mare, ani mai tarziu acesta fiind modificat de catre administratia primarului Paula de Frontin, astfel ca renovarea promenadei a condus la modelul valurit pe care astazi il stie toata lumea.


Nisipul auriu al plajei Copacabana

Fasia imensa de nisip care margineste plaja nu este rezultatul unui proces natural. In anii 70 a avut loc o mare renovare a zonei care a inclus si o recuperare masiva de terenrui, fapt care a condus a condus la marirea plajei. Marirea plajei a fost un lucru bun nu doar pentru turista, insa in acest fel autoritatile au reusit sa organizeze mai bine sistemul de canalizare si sa controleze inundatiile.


Monumentul lui Carlos Drummond de Andrade

Carlos Drummond de Andrade a fost un poet si scriitor celebru in Brazilia. Statuia acestuia, aflata pe plaja Copacabana, aduce un omagiu artistului si este un reper in Rio de Janeiro. Monumentul din bronz il reprezinta pe Drummond asezat pe o banca cu vedere catre oamenii care trec si la bulevardul aglomerat din fata lui. Statuia este locul unde mii de turisti se fotografiaza zilnic.


Revelionul pe plaja Copacabana

Peste 2 milioane de oameni petrec in fiecare noul an pe plaja Copacabana, in fiecare an. Ceea ce face acest eveniment atat de faimos sunt concertele gratuite pe timp de noapte, spectaculos foc de artificii si atmosfera grozava. Mai multe ecrane sunt raspandite pe toata plaja, astfel ca toti cei prezenti sa poata urmari showurile si sa celebreze viata.



Vino cu noi la un tur virtual in timp real pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro! Vom sta de vorba cu un ghid local, care ne va arata cele mai frumoase locuri si ne va povesti lucruri interesante despre acest loc faimos al lumii. Descopera cum e viata localnicilor de aici si, de ce nu, pregateste-te pentru o viitoare vacanta aici.


bottom of page