top of page

DE CE COMBINAM VINURILE CU BRANZETURILE

Actualizată în: 12 apr. 2021

Somelierii imperecheaza vinul si branza de sute de ani. Din aceasta practica straveche s-a dezvoltat o arta culinara sofisticata si nuantata.



Regiunea franceza Brie, de exemplu, a fost mult timp remarcata pentru productia sa de branza Brie, precum si pentru multe soiuri de vin taninoase, cum ar fi Beaujolais. Aceasta este una dintre cele mai populare combinatii de vinuri si branzeturi din lume.

Italia, un alt producator important de vin si branzeturi, se mandreste si ea cu o istorie bogata de imperechere a vinurilor si branzeturilor. De exemplu, branza italiana Asiago este adesea recomandata alaturi de Chianti italian sau Brunello.



Oamenii de stiinta cred ca alimentele care stau la capetele opuse ale spectrului gustului creeaza adesea o senzatie placuta de gust, declansand o senzatie de potrivire foarte buna. Acest lucru este valabil pentru vin si branza, precum si pentru multe alte combinatii de alimente si bauturi. Alimentele astringente alternate cu alimentele mai cremoase creeaza adesea o combinatie gustativa placuta. Aceasta descoperire ajuta la explicarea motivului pentru care vinul si branza au fost imperecheate atat de mult timp, pe masura ce cele doua s-au dezvoltat simultan, cu secole in urma.

Poti afla mai multe despre aceasta imperechere a vinurilor cu branzeturile din sesiunea de degustare sustinuta de Alina Iancu, pe data de 15 aprilie 2021, de la ora 19:30. Pentru o experienta completa, inainte de sesiunea prin live streaming, vei primi un pachet de degustare, compus din vinuri si branzeturi locale. Totul este inclus in tariful de participare la experienta.

Au mai ramas cateva zile pana la finalizarea inscrierilor. Nu rata oportunitatea de a petrece o seara relaxanta alaturi de oameni interesanti si de a descoperi lucruri minunate despre universulsofisticat al branzeturilor si vinurilor.


15 apr., 19:30 – 20:30



 
 

bottom of page