top of page

DE CE ESTE BUNA PENTRU TINE PRACTICA YOGA “SALUTUL SOARELUI”?

Actualizată în: 12 iul. 2021



Fara Soare nu ar exista viata pe Pamant, iar "Salutul Soarelui" (Surya Namaskar) reprezinta o practica veche in yoga de a arata recunostinta Soarelui, care este sursa tuturor formelor de viata.

Aceasta practica este alcatuita dintr-o secventa de 12 asane, repetate de 9 ori, care stimuleaza chakrele si ajuta la linistirea mintii. Este de remarcat faptul ca, atunci cand practici in mod regulat “Salutul Soarelui”, observi cateva beneficii exceptionale in tot corpul. Asanele intense si puternice din aceasta practica au un impact incredibil asupra stomacului, ficatului, inimii, intestinelor, pieptului, gatului si picioarelor, ceea ce inseamna ca intregul corp, din cap pana in picioare, beneficiaza de imbuntatariri. “Salutul Soarelui” imbunatateste, de asemenea, circulatia sangelui in tot corpul, ceea ce asigura buna functionare a intestinelor, a stomacului si a centrilor nervosi.


Cate calorii pierzi intr-un singur set de “Salutul Soarelui”?

O singura runda de a acestei practici yoga te ajuta sa arzi pana la 13,90 calorii (pentru cineva care are o greutate medie). Avand acest punct de referinta, poti decide cate seturi sa efectuezi. Prin practica, in mod ideal ar trebui sa poti face 108. Si pe masura ce te straduiesti sa atingi acest numar, te vei simti tot mai in forma si mai tonifiat.


Cate calorii arzi intr-un antrenament de 30 de minute?

Pentru o imagine de ansamblu, iata mai jos cate calorii poti arde in 30 de minute de antrenamente diferite:

  • Ridicarea de haltere: 199 de calorii

  • Tenis: 232 de calorii

  • Baschet: 265 calorii

  • Volei de plaja: 265 de calorii

  • Fotbal: 298 calorii

  • Ciclism (aprx. 15 km/h): 331 calorii

  • Alpinism: 364 calorii

  • Alergare (12 km/h): 414 calorii

  • Surya Namaskar: 417 calorii


Alege sa faci ceva diferit!

Descopera si tu starea de bine si inscrie-te, gratuit, la sesiunea 108 SUN SALUTATIONS EXPERIENCE, din 18 iunie 2021. Sesiunea live este sustinuta de Sabrina cu ocazia International Day of Yoga (care se celebreaza anual, pe 21 iunie). Sabrina este instructor certificat Yoga Alliance (200hr Teacher Training Program). Sabrina a studiat yoga in orasul sfant Rishikesh (India), aflat chiar la poalele muntilor Himalaya, cunoscut ca fiind capitala mondiala a Yoga. Pentru inscrierea la o experienta deosebita acceseaza:

bottom of page