top of page

DESCOPERA 6 EXPERIENTE FENOMENALE DE OBSERVARE A CERULUI NOPTII, DE-A LUNGUL GLOBULUI

Actualizată în: 6 mai 2023


Daca a vedea constelatiile, planetele sau Calea Lactee repezinta o experienta importanta pentru tine, atunci trece pe lista ta de calatorii rezervarea unei vacante in oricare din locurile de mai jos. Va fi experienta vietii tale!


Desertul Atacama, Chile

Magnificul desert Atacama a fost evaluat drept cea mai buna locatie din lume pentru observarea stelelor. Desertul, cu atmosfera sa uscata si nepoluata, ofera cel mai curat cer nocturn de pe pamant, facandu-l locul ideal pentru a observa fermecatorul cer noapteasi fenomenele ceresti. Ajuns aici, ai ocazia de a te caza la unul dintre cele mai opulente hoteluri din Chile, Tierra Atacama. Acesta ofera turistilor acces la un telescop de ultima ora si ghizi specializati care ii pot ajuta si raspunde la toate intrebarile pe teme astronomice.


Loisaba Star Beds, Kenya

La Loisaba Conservancy din Kenya, calatorii au ocaziasa doarma sub cerul liber, intr-un pat lucrat manual, care este amenajat pe o platforma de lemn inaltata, intr-o locatie cu priveliste extraordinara, cu vedere la peisajul rural din Kenya, din care se poate vedea uriasul cer al noptii fara ca vederea sa fie obstructionata de ceva.


Desertul Sahara, Maroc

Daca ajungi in Maroc, o drumetie prin Sahara, cel mai mare desert din lume, este o necesitate. Vei fi conduscampia întinsa de berberi nomazi care locuiesc acolo si veipetrece noaptea intr-o tabara unde te poti bucura de festivitatile localesi de privelistea oferita de cerul instelat.


Wadi Rum, Iordania

Desertul Wadi Rum este cunoscut pentru splendoarea sa naturala magnifica, iar toamna cerul aici este cel mai stralucitor cer pe care ai sa-l vezi vreodata.


Golful Halong, Vietnam

Golful Halong, care este situat in nord-estul Vietnamului, este cunoscut ca una dintre cele sapte noi minuni naturale ale lumii din 2011. Marea sa de culoare verde smarald si insulele eterice de calcar, acoperite de splendide paduri tropicale verzi, formeaza un labirint de o frumusete fascinanta. Vizitatorii magnificul golf pot merge aici intr-o croaziera pentru a urmari spectacolul de neuitat al cerului orbitor de noapte. Aici poti vedea peste 100 de meteoriti colorati in fiecare ora!


Aurora boreala, Islanda

Ajuns in Islanda, vei descoperi cerul noptii de deasupra Reykjavík, cu Aurora boreala, care este cel mai faimos fenomen natural din emisfera nordica.



Dornic sa descoperi cu ochii tai frumusetea cerului instelat? Poti incepe de aici cu o experienta stargazing care are loc in judetul Prahova.


bottom of page