top of page

EXPERIENTE DE TOP IN 7 CRAME DIN EUROPA

Actualizată în: 6 iun. 2023


Acest articol alege cateva dintre cele mai bune experiente la 7 dintre cramele din Europa, locatii care ofera mult mai mult decat simple degustari vin. Cu aceste experiente uimitoare, cei care viziteaza cramele pleaca fericiti acasa, indiferent daca sunt iubitori de vin sau nu.


Cantina Zeni e Meuseo del Vino - Italia

Mai mult decat o crama, aceasta este si un muzeu, un omagiu adus vinurilor cultivate in Italia. Fondat in 1870, muzeul prezinta productia de vin in regiunea Bardolino, in timp ce crama prezinta o tema inspirata de festivalurile istorice Bacchanalia din Roma.


Muzeul este amenajat foarte frumos, se fac degustari si vanzari de vinuri, precum si tururi ale cramei.


Bodegas Muga, Spania

Aceasta crama spaniola aflata in zona Rioja functioneaza de doua secole. Pe tot parcursul saptamanii sunt oferite degustari de vinuri si tururi in pivnita, in timp ce podgoriile sunt disponibile pentru tururile de sambata. Vizitatorii pot chiar sa faca tur cu Segway sau balonul cu aer cald!

Este un loc uimitor pe care trebuie sa il descoperi. In plus, vinul are gust incredibil!


Antinori nel Chianti Classico - Italia

In aceasta podgorie din Chianti, care dateaza din 1385, arhitectura contemporana intalneste secole de arta si artefacte pentru vinificatie. Pe acoperis, vizitatorii pot savura preparate din bucataria italiana in combinatie cu vinurile din Toscana.


Pivnița este ascunsa vederii, proprietatea arata fantastic, vinul este delicios si mancarea fantastica, toata experienta traita fiind mult peste ceva obisnuit! Trebuie sa te opresti si sa vezi cu ochii tai.


Kloster Eberbach, Germania

Aceasta este o vizita care ii va interesa pe fanii Riesling-ului german. Aici, pe langa gazduirea diverselor vizite si activitati legate de vin, exista si o manastire veche de 900 de ani, care a fost si decorul filmului dupa cartea lui Umberto Eco, "Numele trandafirului". Astfel, ai sansa de a te plimba prin manastire cu un pahar de vin pe acordul cantecelor gregoriene live sau de a degusta vinuri si de a vizita la pivnita la lumina lumanarilor, intr-o experienta unica.


Chateau Smith Haut Lafitte, Franta

Aceasta proprietate Pessac-Léognan a castigat o multime de premii turistice de-a lungul anilor, asa ca nu este surprinzator sa o vedem inclusa aici. Aici ai ocazia de a fi vinificator pentru cateva ore si de a te juca (supravegheat, desigur) in crama si pivnita. Totodata, poti alege un tur care se concentreaza pe etosul biodinamic al proprietatii, unde poti sa vezi chiar si un cal la arat printre vii.


Hotelul de cinci stele Les Sources de Caudalie are un restaurant cu doua stele Michelin si un centru spa care ofera o varietate de tratamente, care implica adesea produse din struguri. Poti incerca scrub-ul Cabernet zdrobit, de exemplu, in timp ce te bucuri de terroir-ul interior si exterior.


Quinta de Vallado Duro, Portugalia

Douro este una dintre cele mai frumoase parti ale lumii vinului, asa ca chiar si cei care nu sunt pasionati de vin ar trebui sa fie bucurosi sa petreaca ceva timp aici. Hotelul Bijou de la Quinta do Vallado are un restaurant foarte bun, o piscina si ofera o multime de activitati care exploateaza la maximum frumusetea naturala a regiunii. Exista trasee de mers pe jos, zone pentru picnicuri si tururi cu jeep-uri in podgorii. Cel mai bun mod de a descoperi Douro este incepand de la rau, cu faimoasele terase varuite in alb care se intind pe versantii abrupti de fiecare parte a ta.

Un tur cu barca organizat pe rau este distractiv si iti ofera sansa de a naviga cu o canoe pe raul mai mic - Corgo.


Guardastelle Vineyard, Italia

La superba podgorie toscana Guardastelle poti petrece noaptea la ferma sau face un tur pentru a vedea podgoriile si plantatiile de maslini, iar apoi lua masa la ferma. Sunt disponibile si clase de gatit, iar vinurile sunt senzationale!


Iti place vinul sau doar vrei sa petreci timp de calitate intr-o podgorie? Poti avea o experienta de neuitat chiar aici!


bottom of page