top of page

INTERESAT DE NOI EXPERIENTE? IATA CATEVA DINTRE CELE MAI FRUMOASE STATIUNI DE SCHI DIN EUROPA


Tarvisio, Italia
Tarvisio, Italia

Cand vine vorba de cele mai bune statiuni de schi din Europa, te gandesti la calitatea si lungimea partiilor de schi, la frumusetea peisajelor, existenta zapezii, dar si la calitatea serviciilor din aceste statiuni. Iata, mai jos, o selectie a catorva dintre cele mai frumoase statiuni din Europa, care ofera adevarate experiente pentru vacanta de iarna.


Courchevel, Franta
Courchevel, Franta

Courchevel, Franta

Courchevel este situat in cea mai mare zona schiabila din lume - Cele Trei Vai si alaturi de cele sase sate ale sale, toate interconectate, formeaza o statiune stralucitoare unde celebritatile vin sa schieze, sa se relaxeze si sa faca cumparaturi din cele peste 100 de buticuri de lux.

Courchevel este tipul de statiune care "da dependenta". Trotuarele incalzite, zona de schi dedicata copiilor (care acopera mai mult de sapte acri de teren), restaurantele cu stele Michelin si caderile mari de zapada care asigura practicarea schi-ului pana in luna Aprilie, il transforma cu usurinta intr-un loc preferat de toti cei care il descopera.


Ischgl, Austria
Ischgl, Austria

Ischgl, Austria

Ischgl este una dintre cele mai bune statiuni de schi din Europa; atrage in fiecare an schiori din intreaga lume. fiind una dintre cele mai frumoase zone de schi din Austria. Sute de kilometri de piste, hoteluri superbe, infrastructura excelenta, Ischgl este o statiune de schi de vis.

Daca ai noroc, aici ai sanse sa o cunosti pe Rihanna sau Katy Perry, cu atat mai mult cu cat orasul gazduieste concerte ale vedetelor si multe evenimente prestigioase.


Murren, Elvetia
Murren, Elvetia

Murren, Elvetia

Murren este un sat de munte autentic situat in Elvetia. Cu doar 450 de locuitori si o panorama uluitoare, a celor mai faimoase trei culmi ale regiunii (Eiger-Mönch-Jungfrau), Murren te cucereste cu calitatea serviciilor sale, a partiilor si a modului in care imbina modernitatea cu traditiile.


Zermatt, Elvetia
Zermatt, Elvetia

Zermatt, Elvetia

Statiunea Zermatt din Elvetia este faimoasa in lume, cunoscuta fiind pentru calitatea si intinderea zonei de schi, dar si pentru zonei sale cu vechime istorica.

Zermatt si-a pastrat un aspect autentic datorita regulilor de urbanism drastice si frumusetii centrului sau istoric cu acces pietonal.


Bormio, Italia
Bormio, Italia

Bormio, Italia

Aflat in nordul Italiei, Bormio este cunoscut pentru activitatile sale de mare altitudine si competitia super tehnica de schi de la Cupa Mondiala - care are loc pe legendarul Stelvio.

Zona schiabila Bormio revendica cea mai mare panta verticala schiabila din Italia. Majoritatea pistelor de pe munte sunt destinate schiorilor incepatori sau intermediari, dar acestea incep cu mult in sus, in nori (la peste 2.000 m), ceea ce inseamna ca aveti o priveliste alpina deosebita.

Nu in ultimul rand, dupa o zi petrecuta pe partii, puteti merge la baile termale istorice pentru relaxare completa.


Cortina d'Ampezzo, Italia
Cortina d'Ampezzo, Italia

Cortina d'Ampezzo, Italia

Acest oras istoric, sculptat in valea raului Boite, a devenit o destinatie de schi obligatorie dupa Jocurile Olimpice de iarna din 1956. La doar doua ore de Venetia, Cortina d'Ampezzo este strajuit de varfurile crestate ale Dolomitilor si are o atmosfera discreta care continua sa atraga vedete precum George Clooney.


Saalbach, Austria
Saalbach, Austria

Saalbach, Austria

Saalbach este una dintre cele patru statiuni din Austria care alcatuiesc Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, printre cele mai extinse zone de schi din lume legate intre ele de teleschi. Aceasta super-statiune ofera ceva pentru toata lumea, de la terenuri provocatoare pana la ingrijitorii de familie. Schiorii ambitioși pot incerca „Provocarea”, un circuit de 64 de kilometri de partii de coborare conectate prin 32 de teleschiuri.


Saint Jean d'Arves, Franta
Saint Jean d'Arves, Franta

Saint Jean d'Arves, Franta

Saint Jean d'Arves este statiunea de schi perfecta, care asigura acces la una dintre cele mai mari zone de schi: Les Sybelles.

Statiunea are un acces privilegiat la peste 135 de piste de schi pentru toate nivelurile, de la incepatori la profesionisti. Saint Jean d'Arves este, de asemenea, o statiune de schi pentru familii, care ofera acces la multe activitati pentru cei mici, locuri de joaca si ingrijire pentru copii. Tot aici te poti da cu parapanta sau alege o plimbare cu sania cu caini.


St Anton am Arlberg, Austria
St Anton am Arlberg, Austria

St Anton am Arlberg, Austria

St Anton am Arlberg este locul unde s-a nascut schiul alpin, devenind in timp o referinta pentru pasionatii acestui sport si un sat cosmopolit autentic.


Val d’Isère, Franta
Val d’Isère, Franta

Val d’Isère, Franta

Desi unii se plang de aglomeratia si preturile din aceasta mega-statiune, Val d'Isère ramane un paradis al schiorilor experimentati. Zona gazduieste partii de inalta calitate, multa zapada (si, ca rezerva, cea mai mare fabrica de producere a zapezii artificiale din Europa), partii care impreuna cu Tignes formeaza una dintre cele mai mari zone de schi din Franta. Cu excelente locuri de luat masa si o viata de noapte plina de petreceri, un sejur aici devine o experienta de neuitat.


Tarvisio, Italia
Tarvisio, Italia

Tarvisio, Italia

Tarvisio este o statiune internationala de sporturi de iarna, aflata in nordul Italiei, la granita dintre Austria si Italia si este, probabil, unul dintre cele mai frumoase sate de munte. Cu puternice influente din partea vecinilor sau de granita (Austria si Slovenia), Tarvisio este diferita din cauza acestei triple identitati, fapt care ii ofera o autenticitate care te va fermeca, cu siguranta.


Zermatt, Elvetia
Zermatt, Elvetia

Zermatt, Elvetia

Acest sat alpin incantator se afla la poalele Matterhorn, cel mai faimos munte din Elvetia, si are o multime de accente moderne, cum ar fi sistemul sau de lifturi de ultima generatie, in timp ce saniile trase de cai sunt alegerea preferata de transport in satul fara masini.

bottom of page