top of page

O CALATORIE IN LEH-LADAKH ESTE O EXPERIENTA UNICA


Leh Ladakh (India) a fost intotdeauna mai mult decat o destinatie. De la drumurile aflate la inaltime pana la frumusetea naturala spectaculoasa si bucataria traditionala, totul face ca o vizita aici sa devina o experienta unica. Fiind una dintre cele mai frumoase destinații ale Indiei, Ladakh se mandreste cu lacurile sale cu apa ca cerul, manastirile frumoase, strajuite de muntii accidentati si cu nenumaratele sale destinatii absolut uluitoare.


Dar, ca orice alt loc din India, Leh-Ladakh are si lucrurile mai putin cunoscute de catre publicul larg:


Leh Ladakh, cel mai mare telescop din Asia pentru observarea stelelor

Ladakh este una dintre cele mai bune locatii din lume pentru a privi stelele. Aflat la altitudine mare, cu cer senin si avand al doilea cel mai inalt telescop din lume, aceasta este una dintre cele mai bune activitati de facut in Ladakh. Observatorul este situat in Hanle si se afla la o altitudine uluitoare de 4.500 m!


Cea mai inalta asezare din India

Ladakh este considerata a fi cea mai inalta asezare din India, cu campuri cultivate situate la 4.600 m altitudine. Aceste campuri de cultura sunt situate in Korzok, iar calatorii au ocazia de a experimenta ceva ce se gaseste doar aici.


Camilele din Valea Nubrei

Camilele Bactriane sau camilele cu cocoasa dubla sunt o specie foarte rara si se gasesc sunt specifice zonei din Valea Nubra.


Dras, a doilea cel mai rece loc de pe pamant

Dras, un sat mic, este cel mai rece loc din India si este, de asemenea, cunoscut ca al doilea loc cel mai rece de pe Pamant, locuit de oameni. Temperatura aici poate scadea pana la -45 de grade Celsius.


Lacul Pangong

Lacurile din Ladakh sunt uluitor de frumoase, iar unul dintre cele mai impresionante este Lacul Pangong. Este cunoscut a fi al doilea cel mai inalt lac cu apa sarata din lume si cel mai inalt din India. Aflat la o altitudine de 4350 m, Lacul Pangong are o lungime de aproximativ 134 km. Intresant este ca doar 30% din acest frumos lac din Ladakh se afla in India. Restul de 70% este in China.


Cel mai inalt punct pentru rafting pe ape repezi

Valea Zanskar din Ladakh nu ofera doar drumetii, ci si alte locuri de aventura. Una dintre cele mai provocatoare activitati de care se pot bucura turistii in Leh Ladakh este raftingul pe ape repezi de pe raul Zanskar.


Cel mai inalt pod din lume

Situat la uimitoarea altitudine de 5.602 metri deasupra nivelului marii, podul Bailey este cel mai inalt pod din lume si este situat in Ladakh. Podul este construit peste raul Suru si Dras si a fost construit in 1982.


Fascinatia dealului magnetic

Dealul magnetic este zona care sfideaza gravitatia din Ladakh si, de asemenea, un loc interesant. In aceasta zona, din punct de vedere tehnic cobori dealul, dar senzatia este ca urci! Acesta este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat in Ladakh si multi calatori se bucura de o plimbare cu quad-uri in acest loc.


Aterizeaza pe luna

In Lamayuru exista peisaj lunar pe pamant! Da, ai citit bine, un peisaj lunar! Adapost al uneia dintre cele mai vechi manastiri din lume, Lamayuru este un sat pitoresc asezat la jumatatea distantei dintre Kargil si Leh. Aproape de masivul Himalaya, terenul este sculptat ca pamantul lunii si, prin urmare, isi revendica faima lunara.


Cel mai mare numar de leoparzi de zapada

Unul dintre cele mai bune locuri de vizitat este Parcul National Ladakh Hemis, care este si locul unde gasesti cei mai multi leoparzi de zapada din lume. Este o zona protejata in care aceasta specie este infloritoare.


Cel mai inalt pas din Ladakh

Cea mai inalta trecere din Ladakh este Marsimek La, care este, de asemenea, una dintre cele mai inalte trecatori cu motor din lume. Marsimek La este deschis pentru turisti si civili la o altitudine de 5.582 m. La urmatoarea calatorie in Ladakh, daca doresti sa accesezi aceasta zona, trebuie sa iei in prealabil permisiunea armatei.In perioada 21.08-02.09.2023, ai oportunitatea de a descoperi toate cele de mai sus, ba chiar mai mult, daca iti rezervi un loc de experienta organizata de Monica Filip - My Sacred India, Himalaya Adventure Retreat. Afla detalii si rezerva-ti locul aici


댓글


bottom of page