top of page

DE CE TE ATRAGE PUTERNICUL VULCAN ARENAL





Costa Rica este una dintre cele mai mari destinatii de vacanta pentru orice iubitor de natura, iar acest taram muntos, impadurit, are o biodiversitate incredibila. Cu toate acestea, o atractie se ridica deasupra tuturor celorlalte: puternicul vulcan Arenal.


Vulcanul Arenal este cel mai tanar din Costa Rica, avand mai puțin de 7.500 de ani. Inaltimea vulcanului variaza in functie de activitate, dar este în prezent la aproximativ 1.657 m deasupra nivelului marii.


Timp de multi ani, Arenal a fost considerat ca fiind un vulcan latent, fara inregistrari istorice despre eruptii. Acest gigant adormit s-a trezit brusc din somn pe 29 iulie 1968, cu o serie uriasa de eruptii care au dus la distrugerea oraselor din apropiere si pierderea de vieti omenesti.


Timp de decenii dupa eruptia din 1968, activitatea vulcanica a continuat cu eruptii mai mici si frecvente fluxuri de lava. Din 2010 activitatea s-a diminuat si nu au aparut noi curgeri de lava. Cu toate acestea, este un fapt incontestabil ca Arenal este inca un vulcan extrem de activ, care poate erupe violent in orice moment.


O mare parte din terenul Costa Rica se afla in rezervatii protejate sau parcuri naturale, iar Vulcanul Arenal se afla in Parcul National Vulcanul Arenal. In acest parc natural traieste o varietate incredibila de animale salbatice, dintre cele mai faimoase. De la pasari precum tucan si colibri la maimute, jaguari, lenesi, oceloti sau serpi Boa.


Nu rata o experienta altfel si descopera, din confortul casei tale, acest univers spectaculos si exotic din preajma vulcanului Arenal. Experienta se desfasoara live de la poalele maiestuosului vulcan la care Alejandro, ghidul local din Costa Rica, iti va arata in timp real o parte din aceasta zona, din flora si fauna si iti va povesti lucruri interesante despre geologia regiunii.


Afla detalii despre aceasta experienta speciala si vino cu noi.


bottom of page