top of page

SFATURI PENTRU O VIATA SANATOASA IN STIL AYURVEDIC

Actualizată în: 20 aug. 2021




Contrar credintei populare, adoptarea unui stil de viata ayurvedic este la indemana oricui. Este nevoie doar de o vointa puternica pentru a schimba si a respecta regulile acestui stil de viata sanatos, care si-a dovedit eficienta de mai bine de 5.000 de ani.


Iata 11 de sfaturi ayurvedice pe care le poti adopta pentru a face o schimbare in viata ta:


1. Adopta o dieta ayurvedica

Dieta unei persoane joaca un rol extrem de important in starea sa generala de sanatate si bunastare. Sugestia este sa consumi mai multe fructe si legume in rutina de zi cu zi. Acestea contin macro si micronutrienti esentiali de care are nevoie corpul nostru. O dieta sanatoasa este esentiala pentru o viata sanatoasa.



2. Mananca mai multa mancare gatita in casa

Construieste o legatura mai profunda cu ceea ce consumi. In felul acesta inveti sa intelegi ce intra in corpul tau si care sunt nevoile acestuia. Mesele gatite acasa sunt mai nutritive si mai sanatoase pentru pe termen lung si, de asemenea, iti vor economisi bani.



3. Opreste consumul de alimente ambalate si procesate

Nu numai ca sunt extrem de nesanatoase, dar reprezinta si cauza principala a cresterii in greutate. Cel mai important sfat ayurvedic pentru pierderea in greutate este consumul de alimente proaspete. Cand iti vine sa mananci o gustare nesanatoasa, mai bine alege un fruct in schimb.



4. Nu mai consuma zahar alb procesat sau indulcitori artificiali

Zaharul este unul dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii. Provoaca cresterea in greutate, declanseaza si agraveaza mai multe boli. Treceti la surse mai naturale, cum ar fi fructele, pentru pofta de zahar. Utilizeaza miere, nectar de agave, zahar de cocos etc. ca alternativa mai sanatoasa la zahar.



5. Bea multa apa

Ayurveda sugereaza sa bei cel putin 2 litri de apa in fiecare zi. A te mentine hidratat este extrem de important, mai ales in timpul verii. Este important sa cresti aportul de lichide in timpul verii. Daca ai tendinta de a uita, seteaza pe telefon alarme la intervale regulate de timp pentru a-ti reaminti sa bei apa. Vei observa o diferenta aproape instantanee in pielea, parul, nivelul de energie si starea generala de sanatate pe masura ce te hidratezi.



6. Bea ceai in loc de cafea

Cantitatea de cofeina continuta in cafea face mai mult rau decat bine. Afecteaza somnul si te face mai anxios. Bea in schimb ceai de plante, deoarece este un stimulent usor si are o serie de beneficii pentru sanatate.



7. Detoxifierea este esentiala pentru toata lumea

In fiecare zi suntem expusi poluarii si substantelor chimice, care se aduna in corpul nostru, acumuland toxine. Unul dintre cele mai populare sfaturi ayurvedice de detoxifiere pentru curatarea pielii si purificarea sangelui este sa bei o ceasca de castravete amar cu suc.


8. Fii mereu activ

Activitatea nu inseamna neaparat sa te antrenezi sau sa mergi la o sala de sport. Poti face lucruri simple, cum ar fi de exemplu sa renunti mai des la folosirea liftului si sa mergi pe scari.


9. Fa ceva util cu timpul liber

Poti alege un nou hobby, de exemplu. Acest lucru iti ofera un angajament sanatos si aduce un sentiment de noutate, care te va umple de energie pozitiva.



10. Inscrie-te la o clasa de yoga

Yoga ofera un antrenament excelent pentru intregul corp, fara ca acesta sa fie prea obositor. De asemenea, ajuta la ameliorarea durerilor cronice, amelioreaza mai multe boli si previne aparitia altor boli.


11. Practica exercitii de respiratie

Practica respiratia controlata sau pranayama, care impreuna cu yoga si meditatia sunt parti importante ale procesului de vindecare si bunastare ayurvedica. Cel mai bun moment pentru a face pranayama este dimineata devreme, cand poluarea este mai mica.



Modul in care te simti si vrei sa arati depinde doar tine.

Iti oferim oportunitatea de a participa la o experienta in urma careia vei putea asculta si discuta cu un specialist in Ayurveda despre ce trebuie sa faci pentru a adopta un stil de viata sanatos, tinand cont de specificitatea corpului tau si a stilului tau de viata.


Detalii si inscrieri aici: https://bit.ly/3iDfolC


bottom of page