top of page

TOP 10 DIN CELE MAI BUNE 50 PIZZERII DIN EUROPA IN 2023



Cei de la 50 Top Pizza au facut public topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa in 2023. Iata, mai jos, pe primele 10 dintre ele. Include-le in lista ta de vizitat/testat, atunci cand ajungi in unul din urmatoarele orase:


1. Sartoria Panatieri - Barcelona (Spania)

Sartoria Panatieri, din Barcelona, ​​este cea mai buna pizzerie din 50 Top Pizza Europe pentru 2023, asa cum a anuntat cel mai influent ghid din lumea pizza la o ceremonie care a avut loc in premiera la Barcelona. la inceputul lunii Mai.

Sartoria Panatieri, pizzerie condusa de Rafa Panatieri si Jorge Sastre, a castigat si premiul special pentru Pizza Anului 2023 - Latteria Sorrentina, pentru sosul sau de rosii cherry prajite, mozzarella si busuioc olandez.


2. Baest - Copenhaga (Danemarca)

Locul doi din 50 Top Pizza Europe 2023 i-a revenit Baest, pizzeria pe care italianul Christian Puglisi o are la Copenhaga (Danemarca). Chef Christian Puglisi a reusit sa creeze un adevarat stil in lumea pizza. Pizza sa de inspiratie napoletana a declinat-o intr-o cheie nord-europeana cu un aluat bogat si un gust mai intens cu tenta dusa putin spre amarui datorita combinatiilor tintite.

La Baest aproape totul este organic si produs la Fattoria delle idee, chiar si salamul sau mozzarella sunt de casa. Formula de brunch de weekend imbinata cu oferta de vinuri naturale ca acompaniament la pizza, precum si cocktail-urile, s-au dovedit de un real succes.


3. 50 Kalò - Londra (UK)

Pe locul trei se afla pizzeria londoneza 50 Kalò, a lui Ciro Salvo, pizzeria care a fost mereu in fruntea ghidului, inca de la prima editie a acestuia.

50 Kalò de Ciro Salvo din Londra este un adevarat punct de referinta pentru iubitorii de pizza. Cu ani de experienta in spate, a atins un nivel de perfectiune pe care putini il pot egala. Locatia, in centrul Trafalgar Square, este primitoare, iar personalul este extrem de profesionist si politicos. Calitatea pizzei este de neegalat, iar acest loc este o necesitate pentru oricine cauta pizza perfecta.


4. Via Toledo Enopizzeria - Viena (Austria)

Pizzeria premiata, cu sedii in Viena si Dubai, s-a remarcat intotdeauna prin calitatea aluatului, ingredientele folosite, precum si prin serviciile excelente. Realizatorii topului considera ca Via Toledo Enopizzeria, cu pizza sa gourmet, a ridicat constant stacheta, an de an, ramanand una dintre cele mai bune pizzerii din Europa si din lume. Selectia larga de vinuri listate in meniu este combinata cu diverse pizza si aceasta reprezintă un punct forte suplimentar al Via Toledo. O mentiune speciala revine „Sfumature Coralline”, o pizza gourmet cu o aroma extrem de delicata facuta cu Fiordilatte - crema de broccoli, broccoli prajit si tartar de la Mazara del Vallo.


5. Pizza Zulù - Fürth (Germania)

Gaspare Squitieri este considerat unul dintre marii maestri adevaratei pizza napoletane in Germania. Prezența sa constantă împreună cu calitatea fac ca fiecare aspect al acestei pizza să fie demn de remarcat, de la pizza parfumata si viu colorata pana la stilul contemporan cu crusta moale. Aici, preparatele prajite sunt intotdeauna perfecte, iar atmosfera este plina de viata, iar servirea foarte atenta.


6. Frateli Figurato - Madrid (Spania)

Relația dintre madrileni si pizza nu a fost niciodata atat de puternica datorita calitatii excelente pe care Riccardo si Vittorio Figurato o aduc in prezentarile lor. Fratii Figurato, de origine italiana, au adus un suflu de spirit italian in capitala Spaniei. Locatia este amenajata simplu, dar îngrijit si aminteste de traditia napolitana. Pizza lor are o crusta mare care se topeste in gura. Atemporalul margherita si pizza cu provola si piper trebuie neaparat incercate. Deserturile sunt de casa si un espresso bun te va catapulta imediat in mijlocul sudului Italiei.


7. Forza - Helsinki (Finlanda)

Pe una dintre strazile clasei de mijloc din Helsinki, restaurantul Salla si Luca Platania a devenit un reper absolut in oras. De fapt, aici traditia romana de pizza la tigaie si a prajiturilor minunate, executate la perfectiune se intalneste cu traditia contemporana napolitana a pizzei rotunde cu produse locale. Aluaturile fantastice sunt aromate si parfumate. Daruirea enorma pe care Luca a pus-o in munca sa, mai ales in ultimii ani, se vede cu adevarat. Se acordă o grija deosebita selectiei bauturilor, cu multe etichete italiene. De incercat obligatoriu „Maritozzo”, posibil unul dintre cele mai bune deserturi pe care le veti gusta vreodata.


8. Napoli on the Road - Londra (UK)

Pizzeria Napoli on the Road din cartierul Chiswick din Londra este o experienta napolitana autentica. Datorita mobilierului sau rafinat si ferestrelor mari cu vedere la cuptor, locatia este foarte primitoare. Meniul ofera o selectie larga de preparate prajite si pizza, toate pregatite cu ingrediente de inalta calitate. Serviciul este atent si rapid si deschis disponibil pentru a ajuta clientul. Merita cu siguranta o vizita!


9. nNea - Amsterdam (Tarile de Jos)

Locul este ingust si lung, mobilat intr-o maniera primitoare. Succesul acestei pizzerii se vede prin faptul ca trebuie sa rezervi online un loc cu cateva luni inainte. Serviciul este eficient si atent. Daca te bucuri de o pizza napolitana moderna cu crusta mare esti in locul potrivit. Am incercat biluta de paste prajite de bucatini, cu cartofi si provola. Dintre felurile de pizza, va recomandam Provola si piper sau Oro di Bufala, ideale pentru a savura puritatea ingredientelor si moliciunea aluatului. Alegerea berii este adecvata, iar lista de vinuri este variata si de inalta calitate.


10. La Balmesina - Barcelona (Spania)

O atmosfera calda si primitoare te va intamina in aceasta pizzerie din Barcelona cu inima italiana. Aluatul de pizza se face cu aluat, fainuri organice si un timp lung de dospit, de aproximativ 72 de ore, ceea ce inseamna ca pizza este bine dospita, iar crusta usor pronuntata. Ingredientele sunt de o calitate excelenta, iar serviciul este politicos si rapid. Vinurile sunt organice, iar preturile sunt peste media a orasului.



Restul locatiilor din top 50 le gasiti pe site-ul https://www.50toppizza.it/


bottom of page