top of page

vin., 18 nov.

|

Tămădău Mare

Stargazing - Descopera cerul noptii din apropierea Bucurestiului

Exploreaza cerul noptii si descopera cate ceva din magia universului, din apropierea Bucurestiului.

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
Stargazing - Descopera cerul noptii din apropierea Bucurestiului
Stargazing - Descopera cerul noptii din apropierea Bucurestiului

Ora și locul

18 nov. 2022, 20:00 – 23:30 EET

Tămădău Mare, Tămădău Mare, Romania

Despre eveniment

Exploreaza cerul noptii dintr-un loc cu cer intunecat din apropierea Bucurestiului – la numai 30 de minute distanta de oras - cu un astronom experimentat ca ghid. Experienta ta de observare a stelelor include un tur ghidat cu laserul al stelelor si constelatiilor pe care le putem vedea. De asemenea, vom avea la dispozitie un telescop portabil pentru a te purta intr-o calatorie prin univers in cautarea obiectelor ceresti exotice aflate la multe mii de ani lumina distanta de noi.

Cu aceasta ocazie te vom purta pe cerul noptii instelate, intr-un tur ghidat cu ajutorul laserului, pe parcursul caruia vei putea descoperi stelele si constelatiile vizibile de la sol, si iti vom da cateva sfaturi despre cum sa gasesti si sa te ghidezi dupa Steaua Polara!

Un tur grandios al cerului ascuns, in care vei putea vedea lumina din nebuloasele indepartate sau chiar galaxia aflate la milioane de ani lumina distanta.Nu in ultimul rand, daca luna si/sau planetele din sistemul nostru solar sunt vizibile, le vom vizita cu telescopul, cu siguranta.

Aceasta experienta dureaza in jur de 3-3 ½ ore si este ideala pentru persoane individuale, grupuri, cupluri sau familii. Experienta se preteaza si copiilor cu varste intre 7 – 14 ani, caz in care acestia vor putea participa insotiti de adulti.

Ce se intampla daca ploua sau sunt nori in noaptea experientei?

In mod natural, norii si ploaia sunt un factor care impiedica observarea cerului. Daca se intampla ca aceste fenomene sa aiba loc in noaptea stabilita, atunci putem reprograma experienta pana la o data la care conditiile meteorologice vor permite desfasurarea acesteia.

Ce include experienta?

 • Tur ghidat cu laserul pe cerul noptii, condus de atronom cu experienta in acest domeniu;
 • Constelații arătate cu laserul;
 • Observare  câteva obiecte deep sky; 
 • Observare planete;
 • Observare luna; 
 • Căutare cu telescopul a unei planete și un Deep sky; 
 • Poza de final;
 • Sesiune interactiva Q&A;
 • Oportunitatea de a petrece cateva ore in aer liber, intr-o noapte cu cerul plin de stele, alaturi de oameni interesanti, de a socializa si de a te rupe intr-un mod relaxant si constructiv de la rutina zilnica.

Pret: 420 Lei/persoana*

*Tariful nu include transportul catre si de la locatie.

Pentru cazul in care doriti sa participati impreuna cu un grup mai mare de prieteni/colegi si aveti nevoie de transport, va rugam sa luati legatura cu noi.

DATE GENERALE

Cerinte pentru participanti:

Haine calduroase, de iarna (in aceasta perioada din an noptile sunt reci);

Poti lua cu tine un scaun reclinabil, sezlong sau o saltea gonflabila - pentru a-ti face experienta mai placuta;

Daca doresti sa ai lumina in timpul experientei, sfatul nostur est sa folosesti un scotch rosu pe sursa ta de lumina (lanterna, lanterna telefonului etc) sau o frontala care are si lumina rosie;

Varsta minima: 7 ani (pentru participantii cu varste intre 7-14 ani pot participa la aceasta experienta doar insotiti de un adult);

Pentru ca aceasta experienta sa aiba loc este necesar un numar de minim 6 participanti.

Data desfasurare:

18 Noiembrie 2022;

Ora incepere: 20:00;

Durata: 180 minute (estimativ);

Locul de desfasurare: Tamadau Mare - directia iesirea de pe A2 la Fundulea (detaliile se vor comunica pe email).

Cum functioneaza:

Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi experienta si sa urmezi pasii necesari pentru rezervarea locului tau in cadrul turului, urmat de realizarea platii.

Vei primi pe email confirmarea inscrierii si informatii suplimentare referitoare la modul in care poti intra in posesia acesteia.

*Toate imaginile afisate au scop ilustrativ.  

Bilete

 • Stargazing Experience

  Acest tichet include acces pentru o persoana la turul ghidat "Stargazing - Descopera cerul noptii din apropierea Bucurestiului"

  420,00 RON
  Tax: TVA included
  Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie evenimentul

bottom of page