top of page

dum., 12 dec.

|

Bucuresti

Povesti din Cartierul Ioanid

Evadeaza dintr-un oras aglomerat chiar in mijlocul orasului. Cartierul Ioanid, o oaza de liniste, te asteapta sa ii descoperi frumusetea si stilul arhitectural deosebit.

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
Povesti din Cartierul Ioanid
Povesti din Cartierul Ioanid

Ora și locul

12 dec. 2021, 15:00 – 16:30

Bucuresti, Piata G. Cantacuzino

Despre eveniment

La inceputul veacului trecut, apare o noua tipologie urbana, de insula verde - o amenajare gandita sa se adreseze tuturor categoriilor sociale, in centrul careia va fi amenajat un mare spatiu verde.

In 1909, Primaria Capitalei a cumparat proprietatea Ioanid de la urmasii lui George Ioanid (primul editor de carte din tara) si a realizat unul dintre cele mai reusite proiecte de amenajare urbanistica din Bucuresti – Cartierul Ioanid. Iar primarul in timpul caruia s-a realizat lotizarea Ioanid este Vintila Bratianu, fiul lui Ion Bratianu si fratele lui Ion I.C. Bratianu. El insusi isi va cumpara un lot, pe care va construi o frumoasa casa in stil neoromanesc, care a gazduit o vreme Ambasada SUA.

Regulamentul de constructie stabilea exact indicatorii pe care cladirile din aceasta zona trebuiau sa ii respecte, acesta fiind si motivul omogenitatii intregului complex rezidential. Una din regulile impuse constructorilor a fost legata de alinierea si de constructia gardurilor caselor. Astfel, se observa asezarea in linie a caselor, iar gardul metalic cu soclu de zidarie ofera un sentiment de intrepratundere om-natura, greu de gasit intr-o aglomeratie urbana.

De mentionat ca vilele din aceasta zona au fost realizate de arhitecti cunoscuti precum Petre Antonescu, Ion Berindei, Grigore Cerchez, Ernest Doneaud, Ion Mincu sau Paul Smarandescu.

Vino sa afli povestea unuia dintre cele mai elegante si rafinate cartiere din Bucuresti, de la gradina sa istorica, la un veritabil muzeu de arhitectura elitista in aer liber.

Ne vom plimba pe strazile Polona, Aurel Vlaicu, Dumbrava Rosie si Bulevardul Dacia, vom admira somptuoasele vile realizate de marile nume ale arhitecturii romanesti si vom descoperi lururi fascinante despre aceasta perioada din istoria Bucurestiului.

Ce include experienta?

 • Descoperi frumusetea si istoria Cartierului Ioanid
 • Te bucuri de una din cele mai frumoase gradini ale orasului – Parcul Ioanid
 • Ai parte de un tur ghidat, in care ghidul tau iti va povesti aspecte fascinante din istoria proiectarii unei dintre cele mai elegante zone ale Bucurestiului.

Pret: 

 • 45 Lei/persoana  

DATE GENERALE

Cerinte pentru participanti:

Voie buna

Incaltaminte comoda (turul se desfasoara pietonal)

Purtarea mastilor de protectie este obligatorie pe toata durata experientei

Pastrarea distantei sociale de 1,5 m fata de ceilalti participanti la experienta este obligatorie

Ultima zi pentru inscrieri: 11 Decembrie 2021 (ora 17:00)

Data desfasurare:

12 Decembrie 2021

Ora incepere: 15:00

Durata tur: o ora 30 minute

Punctul de intalnire: Piata G. Cantacuzino, intrarea in Parcul Ioanid

Cum functioneaza:

Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi experienta si sa urmezi pasii necesari pentru rezervarea locului tau in cadrul turului, urmat de realizarea platii.

Vei primi pe email confirmarea inscrierii si informatii suplimentare referitoare la modul in care poti intra in posesia acesteia.

*Toate imaginile afisate au doar scop ilustrativ. Produsul real poate diferi de imaginile afisate.

Bilete

 • Povesti din Cartierul Ioanid

  Tichetul include un tur ghidat pentru o persoana adulta la turul Povesti din Cartierul Ioanid

  45,00 RON
  Tax: TVA included
  Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie evenimentul

bottom of page