top of page

10 LUCRURI MAI PUTIN STIUTE DESPRE MACHIAJ



1. Femeile romane foloseau picaturi de matraguna (belladonna) pentru a-si face pupilele sa para mai mari si mai sexy. Desigur, matraguna este o otrava, asa ca aceasta practica nu a durat prea mult.


2. Aztecii foloseau gandaci pentru a face rujul rosu.


3. Elizabeth Taylor ar fi interzis altor femei de pe platou sa poarte ruj rosu.


4. Se spune despre Cleopatra ca si-a inmuiat panzele navei in parfum, astfel incat toata lumea sa-i poata mirosi sosirea. Se pare ca parfumul ei era semnatura sa.


5. Feministe precum Elizabeth Cady Stanton purtau rujul ca simbol al libertatii de expresie atunci cand militau pentru dreptul la vot.


6. Sumerienii antici se spune ca sunt primii care au inventat si purtat rujul, in urma cu aproximativ 5.000 de ani. Ei zdrobeau pietre pretioase pentru a-si decora fetele, buzele si ochii.


7. Egiptenii antici purtau ruj pentru a sublinia statutul lor social mai degraba decat sexul. Acest lucru era obisnuit si in epoca romana, barbatii pictandu-si buzele pentru a-si arata rangul social.


8. Tot in Egiptul antic, produsele pe baza de kohl pentru intunecarea ochilor, genelor si sprancenelor erau foarte larg raspandite. Kohlul era realizat din carbune, miere, apa si fecale de crocodil.


9. Oja provenita din China in jurul anului 3000 i.e.n. era realizata din amestecul de albusuri, de ou cu ceara de albine, gelatina, coloranti si guma araba.


10. In secolul al XVI-lea, gudronul a fost folosit ca rimel, creion pentru sprancene si eyeliner. Este de mentionat ca era foarte inflamabil si provoca orbire.


Inapoi la zilele noastre, produsele de machiaj sunt mult mai accesibile si mai putin daunatoare sanatatii femeilor. Machiajul de zi, machiajul de seară, smokey eyes, machiaj cu efect de lifting facial, machiajul retro sunt doar cateva tipuri de machiaj pe care le putem invata si implementa cu usurinta.



Oricine doreste sa descopere mai multe secrete si tehnici profesionale de machiaj, adaptate tipului de piele, formei fetei, stilului propriu, sesiunile de machiaj online cu Nancy - Make Up Artist sunt ocazia perfecta de a te simti mai bine in propria piele si de a straluci , literalmente de frumusete.

Inregistreaza-te acum si descopera frumusetea machiajului pe pielea ta.

bottom of page