top of page

INSULELE AZORE SAU FRUMUSETEA NEATINSA DIN MIJLOCUL OCEANULUI ATLANTIC



Azore, arhipelagul portughez format din noua insule vulcanice, este situat in mijlocul Oceanului Atlantic, un loc de vis unde turismul nu a atins proportii masive, iar natura este neatinsa.

Exista multe motive pentru care ar trebui sa vizitezi Azore, iar mai jos sunt mentionate doar cateva dintre ele, care te vor face sa te indragostesti de aceste insule:


São Miguel este cea mai mare dintr-un total de noua insule care alcatuiesc arhipelagul Azorean

Insula masoara 62,1 km in lungime si 15,8 km in latime (in punctul sau cel mai lat) si are o suprafata totala de 744,7 km patrati. Mai mult de jumatate din populatia arhipelagului locuieste in São Miguel. Azore se afla la aproximativ 1500 de kilometri vest de Lisabona si sunt, de fapt, cel mai vestic punct al Europei.


São Miguel este singurul loc din lume unde ananasul este cultivat in sere

Ananasul a fost introdus pe insule in jurul anului 1850, ca o cultura de inlocuire a portocalelor. Cu toate acestea, deoarece Azore nu erau suficient de calde pentru cultivarea lor in aer liber, au fost cultivate in sere. O tehnica unica cunoscuta local sub numele de „fumo” (frunzele si ramurile sunt arse in butoaie vechi plasate in interiorul serelor creand un fum dens care obliga plantele sa infloreasca in acelasi timp) arata ca ananasul poate fi recoltat mult mai repede decat altfel ar fi posibil. Este nevoie de aproximativ 18 luni pentru a produce un fruct copt, cu o greutate de 1,5-2 kilograme.


São Miguel gazduieste singura plantatie de ceai din Europa

Ceaiul a fost o un alt tip cultura care a fost introdus pe insula in urma disparitiei productiei de portocale. Primele inregistrari despre cresterea ceaiului in arhipelag dateaza de la sfarsitul secolului al XVIII-lea (se crede ca navele portugheze au trecut prin Azore la intoarcerea din Asia), iar cea mai mare proprietate de ceai a insulei, Gorreana, a fost fondata in 1883.

Gorreana are o vechime de 135 de ani si produce aproximativ 30 de tone de ceai anual.


Exista camere web raspandite in jurul insulei, astfel incat poti face verificari meteo live prin aplicatia „Spot Azores”

La fel ca Islanda – unde sloganul folosit in mod obisnuit este „daca nu va place vremea aici, asteptati cinci minute” – Azore sunt renumite pentru ca experimenteaza patru sezoane intr-o singura zi! De fapt, nu este neobisnuit sa experimentezi doua sezoane in 10 minute!


Miercurea te poti relaxa la oricare dintre farurile insulei si poti alege un tur ghidat gratuit

Un mica avertizare, totusi: daca intentionez sa vizitezi Farol do Arnel, parcheaza masina in partea de sus si mergi in jos. Aceasta deoarece drumul de jos pana la far (si mai departe spre port) este foarte abrupt!


Exista un hotel de 5 stele abandonat, cocotat pe un varf de munte izolat, ceea ce face acest loc foarte interesant pentru o explorare urbana

Hotelul Monte Palace si-a deschis portile pe 15 aprilie 1989. Hotelul de 5 stele avea 88 de camere, doua restaurante, un bar, o banca, un coafor, trei sali de conferinte si un club de noapte. Cu toate acestea, s-a inchis doar nouasprezece luni mai tarziu din cauza gradului de ocupare scazut.


Gasesti aici inca multe detalii vizibile care sugereaza grandoarea anterioara. de odinioare... curte interioara speciala, scari in spirala si bai cu gresie eleganta.

Datorita amplasarii sale, privelistile panoramice de 360 de grade de pe acoperisurile acestui fost hotel de lux sunt cu adevarat uimitoare.


In prezent, se zvoneste ca hotelul a fost acum achizitionat de dezvoltatori chinezi, asa ca daca vei dori sa arunci o privire in interior, este posibil sa nu ai prea mult timp pentru a face acest lucru.


São Miguel produce ceramica din 1862

La Ceramica Vieira este o afacere de familie aflata in prezent la a cincea generatie. Aici se fabrica vesela, oale, castroane, vaze si alte articole cu simboluri si culori traditionale, de o frumusete aparte. Intrarea este gratuita si te poti plimba prin fabrica si showroom-uri dupa bunul plac.



La inceputul acestei veri ai ocazia sa descoperi un nou colt de lume, sa vizitezi cele de mai sus (si mai mult de atat), sa te relaxezi si sa te simti bine la un yoga retreat in Insulele Azore. Alege o noua experienta extraordinara!

bottom of page