top of page

CAT DE MULTE LUCRURI CUNOSTI DESPRE BERE?

Celor mai multi dintre noi le place berea, pe care o apreciem de fiecare data cand avem ocazia, indiferent daca iesim in oras cu prietenii, plecam in concediu sau suntem acasa, dupa o zi plina. Iar acest lucru nu este de mirare, deoarece berea este a treia cea mai populara bautura de pe planeta, dupa apa si ceai, si una dintre cele mai vechi bauturi de pe planeta.


CAT DE MULTE LUCRURI CUNOSTI DESPRE BERE?

Iata si cateva informatii cel putin interesante despre experienta berii:

▪ Tara care are cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor ramane Cehia, in timp ce China are cel mai mare consum de bere, in general

▪ Belgia are cele mai multe branduri de bere din lume. Peste 400

▪ Louis Pasteur este cel care a inventat pasteurizarea

▪ Producatorii de bere artizanala folosesc adjuvanti pentru a-ispori aroma, in timp ce mega-berarii folosesc adjuvanti pentru a o reduce

▪ Berea se pastreaza in sticle inchise la culoare (maro, in general) pentru a reduce expunerea la lumina a acestora, care afecteaza calitatea bauturii

▪ Primii producatori profesionisti de bere au fost… femei

▪ Berile IPA au fost dezvoltate de fabricantii englezi de bere ca modalitate de a le face sa reziste drumului lung pe mare catre India, unde erau exportate. Pentru a rezista mai bine, acestia adaugau mai mult hamei in continutul bauturii. Asa au aparut India Pale Ales. La mijlocul anilor 1800, berile IPAs erau deja fabricate si vandute in toata Anglia

▪ Pe plan mondial, cresterea consumului de bere craft a inceput undeva prin 2013, in Statele Unite ale Americii aceasta devenind un adevarat fenomen

▪ In Romania, chiar daca producatorii de bere artizanala sunt inca putini si au o capacítate de productie mica, se observa o tendinta clara de crestere a tendintei de consum pentru acest segment

▪ In Romania, statisticile recente arata ca 80% dintre romancele care au participat la studiu declara berea ca fiind bautura lor preferata.

Puteti afla mai multe despre berea artizanala participand la sesiunea de degustare Zaganu, din 22 aprilie 2021, ora 19:00.


14 apr., 19:00 – 20:00


22 apr., 19:00 – 20:00



 
 

bottom of page