top of page

CAT DE IMPORTANTA ESTE CULOAREA CASEI TALE?

Actualizată în: 6 apr. 2021

Culoarea camerei are un impact major asupra casei tale. Alegerea celor mai bune culori pentru pereti se rezuma adesea la modul in care doriti ca o anumita camera sa va faca sa va simtiti. Culoarea vopselei poate parea pur estetica, dar nuantele pe care le folositi pe pereti pot afecta modul in care va simtiti si cat de confortabila pare acea camera. Psihologia culorilor inseamna ca fiecare nuanta tinde sa creeze un anumit raspuns in psihologia persoanelor care locuiesc intr-o casa. Utilizarea acestor principii va ajuta sa eliminati culorile pentru a gasi cea mai buna potrivire pentru spatiul dvs.

CAT DE IMPORTANTA ESTE CULOAREA PERETILOR DINTR-O CASA?

Iata cateva exemple de culori si modul in care acestea influenteaza o camera:


Albastru: nuantele de albastru tind sa creeze o senzatie calma, relaxanta, dar nuantele mai indraznete, precum safirul potenergiza spatiul. O nuanta de albastru deschis poate da impresiaunei camere mai mari decat este in realitate. Insa find o culoare rece, este ideal sa o combinati cu culori calde sau sa alegeti o culoare albastra mai calda, in schimb.

Verde: o alta alegere de vopsea calmanta si linistitoare, care functioneaza bine in aproape orice spatiu. Verdele are tendinta de a avea un efect odihnitor asupra ochilor si va poate ajuta sava reduceti stresul. Nuante precum smaraldul creeaza un aspect dramatic, iar verdele lime functioneaza bine atunci cand urmaritisa energizati o camera.

Violet: Violetul deschis tinde sa aiba un efect relaxant similar cualbastrul, dar nu creeaza senzatia de frig. Violetul inchis creeaza un aspect dramatic, sofisticat, care evoca luxul, creativitatea si un sentiment regal.

Rosu: Rosu stralucitor se incadreaza in categoria culorilor calde. Aduce un efect captivant, care adauga energie spatiului. Are, de asemenea, reputatia de a starni conversatia, care este ideala pentru o camera de zi sau o sufragerie. Datorita efectului sau stimulator, rosul nu este de obicei cea mai buna optiune pentru un dormitor.

Galben: O camera galbena are un ton fericit, energizant, inaltator. In ciuda dispozitiei sale insorite, galbenul poate face ca oamenii sa-si piarda raceala, daca este culoarea dominanta.



Portocaliu: O alta culoare energizanta, portocaliul este cel maipotrivit pentru spatii precum salile de exercitii in care doriti un nivel ridicat de energie. Culoarea ofera o vibratie ridicata.

Daca doresti sa renovezi casa in care locuiesti si te gandesti sa schimbi culoarea peretilor, astfel incat sa creezi armonie si sa te simti bine, ai ocazia sa afli mai multe despre cum sa pui in practica acest lucru.


15 apr., 18:00 – 20:00


20 apr., 18:00 – 20:00



 
 

bottom of page