top of page

EXPERIENTE DE TRAIT IN EUROPA CEL PUTIN O DATA IN VIATA


Europa este un continent al diversitatii si al istoriei comune, al experientelor unice si al scenelor de lupta care redefinesc totul, de la arta stradala la mancarea stradala.


Aici, oriunde mergi, exista ceva minunat de care sa te bucuri. De la orase celebre precum Atena si Roma pana la frumoasele sate franceze si plajele ascunse din Tara Galilor, iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci in Europa, cel putin o data in viata:


Viziteaza muzeul de arta psihedelica din Zagreb

Gazduit la etajul al doilea al Palatului Raffay, care dateaza din secolul al XVIII-lea, Muzeul Croat de Arta Naiva din Zagreb ofera lucrari cu scene rurale fantastic de bizare si peisaje punctate complicat, care frizeaza psihedelicul.


Descopera cel mai animat cartier din Copenhaga

In partea de nord a portului industrial se afla Refshaleøen, cel mai animat cartier din Copenhaga.

In ultimii ani, fostul cartier industrial a devenit una dintre cele mai populare zone din Copenhaga si un centru pentru creativitate, dezvoltare urbana alternativa, festivaluri si mancaruri grozave de diferite tipuri. Usor accesibila cu bicicleta, autobuzul sau chiar autobuzul portuar, aceasta zona este o parte integranta a orasului care are propria sa identitate.


Vizioneaza o piesa de teatru de avangarda la Berlin

Germania este capitala mondiala a teatrului de avangarda, iar cel mai renumit dintre numeroasele sale teatre cu finantare generoasa de la stat este uimitoarul Schaubühne am Lehniner Platz. Un fost cinematograf (construit in 1928 in stil Bauhaus), a devenit casa ansamblului radical Schaübuhne la sfarsitul anilor ’70 si este condus din 1999 de influentul regizor Thomas Ostermeier.


Mananca in natura, pe o insula de langa Amsterdam

Daca te afli in cautarea unei experiente de cina de tipul „o data in viata”, nimic nu se compara cu Vuurtoreneiland. O barca speciala te duce pe aceasta insula mica si cu peisaj accidentat din IJmeer, care are doar un far, un vechi fort abandonat si o sala de mese mare cu sera. Meniul este fix, cu cinci feluri de mancare gatita din cele mai proaspete produse regionale, pregatita cu dragoste si in intregime pe foc deschis. Mancarea este incredibila, la fel si peisajul grandios.


Mananca, bea si danseaza intr-o fosta cazarma a armatei din Praga

Kasárna Karlín este o fosta cazarma a armetei pragheze care a fost transformata intr-un spatiu cultural eclectic care combina arta, teatrul, cinematograful, sportul, mancarea si bautura. Aici, vara, curtea gazduieste un cinematograf in aer liber si un teren de volei pe plaja; iarna, poti savura bauturi calde si patina. Cladirile din jurul Kasárna Karlín includ o cafenea intr-o fosta piscina si garaje care acum gazduiesc baruri si spatii de concerte, in timp ce arta locala impanzeste peretii peste tot.


Descopera un infloritor cartier de depozite istorice din Liverpool

Start-up-uri, mancaruri stradale si locuri de arta uimitoare: le vei gasi pe toate in Triunghiul Baltic din Liverpool. Ocupand o zona industriala puternic bombardata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, depozitele istorice din Marea Baltica debordeaza acum de locuri de muzica, spatii de arta si buticuri independente. Ajuns aici, nu rata Piata Baltica, un paradis cu mancare stradala in interiorul uimitoarei cladiri Cains Brewery.


Alege o sedinta body scrub la un hamam din Istanbul

Lucrarea renumitului arhitect otoman Mimar Sinan, Kılıç Ali Pasa Hamamı, a fost construita intre 1578 si 1583 pentru a deservi fortele maritime din marina otomana si a fost redeschisa publicului in 2012, dupa o restaurare majora. Ritualul hamamului este o experienta de neratat pentru oricine viziteaza Istanbulul si nu exista loc mai bun pentru a o face decat in interiorul acestei capodopere arhitecturale care are o vechime de o jumatate de mileniu.

De retinut ca hamamul este deschis femeilor dimineata si barbatilor dupa-amiaza.


Lasa-te dus de val in cel mai pitoresc club din Lisabona

Cu doue etaje pentru ringul de dans si o terasa pe acoperiul cu vedere la rau, nu exista niciun loc mai atragator pentru o noapte in Lisabona decat Lux Frágil. Decorul este pe masura, iar muzica este inegalabila.


Descopera una dintre cele mai vechi piete de vechituri din Europa si din Barcelona

Mercat dels Encants este una dintre cele mai vechi piete de vechituri din Europa. Un numar aparent nesfarsit de vanzatori populeaza aleile acestuia. Aici vei gasi totul, de la bijuterii ezoterice pana la masini de cusut si biciclete. Iar daca te ia foamea aici, stai linistit, exista o multime de optiuni sa iei masa.


Bea o bere intr-un fost cinematograf porno din Madrid

Acest fost cinematograf de 700 de metri patrati a fost transformat intr-un cocktail bar, in care s-a pastrat vechiul proiector pentru proiectii unice. Programul cultural bogat al Salii Equis include proiectii de film, muzica si spectacole de teatro. Vibe-ul este deosebit de distractiv in serile de sambata.


Hoinareste pe o artera medievala din York (UK)

Aceasta strada ingusta, serpuitoare si pitoreasca din cartierul istoric din York atrage foarte multi vizitatori. The Shambles – un cuvant in engleza veche pentru abator – este exemplul perfect pentru cat de bine conservat este York. Multe cladiri de pe aceasta strada dateaza din secolul al XIV-lea si inca mai au carlige de macelar in fata.


Plimba-te de-a lungul celui mai vechi drum antic din Roma

Atunci cand te plimbi pe unul dintre cele mai vechi drumuri din Imperiul Roman, faci un pas inapoi in timp. Acesta se numeste Appia Antica si lega Roma de Brindisi. Ramane una dintre cele mai pitorești zone din Roma. In plus, parcul din jur este plin de situri de patrimoniu cultural, inclusiv catacombe și mausolee care contin ramasitele unor figuri notabile din istorie, precum papi, martiri si nobili.


Vizioneaza filme in umbra Acropolei din Atena

Atenienii stiu ca este vara atunci cand in oras cinematografele in aer liber incep sa se deschida. Legendarul Cine Paris, care functioneaza din anii '20, este cel mai bine cunoscut pentru privelistile sale uimitoare la Acropole.

bottom of page