top of page

O PLIMBARE COCHETA PRIN CARTIERUL COTROCENI

Actualizată în: 4 mar. 2023



Cartierul Cotroceni este una dintre cele mai vechi, elegante si boeme zone ale Bucurestiului.


In secolul al XVII-lea, Cotroceniul de acum era o vasta padure, care se intindea pana la raul Dambovita, padure care era locul de ascunzis al talharilor vremii.

Mai tarziu, la 1679, Serban Cantacuzino construieste aici un ansamblu manastiresc (compus dintr-o biserica, case egumenesti, chilii si case domnesti), la marginea caruia a fost facut si un han. In timpul lui A.I. Cuza acest ansamblu devine resedinta de vara a domnitorului, pentru ca mai apoi Regele Carol I sa demoleze casele domnesti si sa construiasca in loc Palatul Cotroceni.

Palatul va fi restaurat in 1977, ca urmare a cutremurului din acel an, iar in anii 1980, regimul comunist darama vechea biserica din ansamblu, care a fost reconstruita dupa 1990.


Cartierul Cotroceni a cunoscut o dezvoltare de amploare in perioada interbelica, atunci cand au si fost construite majoritatea caselor din zona, iar printre locuitorii marcanti ai acestuia se aflau: Ion Barbu, Ion Minulescu, Carol Davila, Eugen Lovinescu.


Ramane unul dintre putinele cartiere care a supravietuit aproape intact sistematizarii de tip comunist, iar printre atractiile sale se afla nu doar casele cochete, ci si Muzeul National Cotroceni, Gradina Botanica, Palatul Cotroceni, Biserica Sf. Elefterie Vechi sau casele memoriale ale lui Ion Barbu si Ion Minulescu.


Daca vrei sa vezi cum arata acest cartier in prezent, dar si urmele lasate de istorie asupra sa, de la vilele cochete, cu o arhitectura aparte, la strazile cu aer romantic, inscrie-te la unul dintre tururile Cartierului Cotroceni. Tururile vor avea ghid, dureaza o ora jumatate si iti vor arata aceasta parte a Bucurestiului dintr-o perspectiva noua. Ia-ti prietenii sau familia si alege o altfel de socializare.

Alege data care Ia care doresti sa participi si inscrie-te chiar acum.

Te asteptam cu drag!

bottom of page