top of page

REMEDIILE FLORALE BACH, O TERAPIE PARFUMATA

Actualizată în: 21 apr. 2021


Remediile florale exista de aproape o suta de ani si au fost ideea lui Edward Bach, un medic britanic. Bach a fost un medic instruit dupa metoda traditionala, care s-a aratat dezamagit de modul in care se practica medicina, astfel incat a inceput cautarea de noi metode de vindecare. In jurul varstei de treizeci de ani, in timp ce se plimba pe un camp de flori stralucind de roua, a avut o epifanie. El a presupus cumva ca esenta spirituala a unei flori a fost transferata în roua, atunci cand floarea a fost expusa la soare, si ca aceasta roua are proprietati vindecatoare.


Astfel, a descoperit ca pentru a simti potentialul terapeutic specific unei flori, tot ce trebuia sa faca era sa tina petala acesteia in mana. Convingerea lui Bach era ca spiritul plantei comunica cu spiritul uman si atenua starile negative si „lipsa de armonie” dintre suflet si corp, care provoca boli. Preocupat de aceasta legatura, a identificat 38 de remedii pe baza de flori care restabileau echilibrul emotional. Astfel, la fiecare dintre cele 38 de remedii identificate, Bach a concluzionat ca florile actioneaza prin cresterea vibratiilor de asa natura, incat potenteaza calitatea respectiva. De exemplu, in cazul fricii, remediul floral potenteaza curajul sau in cazul oboselii, remediul floral potenteaza energia si revigorarea organismului.



Iata categoriile de probleme emotionale pentru care cele 38 de remedii florale sunt folosite in terapie:

- frica

- incertitudinea

- singuratatea

- lipsa interesului pentru prezent

- sensibilitatea excesiva

- disperarea

- grija excesiva pentru binele celorlalti


Poti invata mai multe despre efectele remediilor florale Bach și cum sa le aplici pentru a ajunge la echilibru emotional, la cursul online TERAPIE FLORALA BACH. Cursul este susținut Claudia Cabat, specialist in terapia florala Bach, acreditat de catre fundatia "Dr Edward Bach" din Marea Britaniesi autoarea cartii "Remedii florale. O medicina a sufletului" – carte pe care o vei primi gratuit, ca urmare a participarii la acest curs.



22-23.05.2021, interval orar: 09:30-17:00



 
 

bottom of page