top of page

BENEFICIILE JOCULUI DE SQUASH ASUPRA SANATATII


Celebrul squash a fost supranumit „cel mai sanatos sport din lume” si este renumit pentru ca a dus puterea, echilibrul si agilitatea jucatorilor la limita, fiind binecunoscut faptul ca jocul de squash se compara cu unele dintre cele mai energice antrenamente de intensitate ridicata. Dar squash-ul este, totodata, si distractiv si social.



Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, activitatea fizica imbunatateste substantial sanatatea generala si reduce riscul anumitor boli. Pe scurt, cu totii ar trebui sa facem mai mult sport – asa incat, de ce sa nu alegem cel mai sanatos tip de sport?


Iata mai jos cateva dintre beneficiile pe care jocul de squash le are asupra sanatatii noastre:


1. Este pentru toata lumea

Squash-ul poate fi jucat la orice varsta. Este usor de invatat (dar greu de stapanit). In plus, stilurile de joc, fiecare meci si echipamentele utilizate pot fi adapatea pentru a se potrivi fiecarui jucator in parte. Cercetarile efectuate au demonstrat ca sportul cu rachete imbunatateste, printre altele, sociabilitatea, abilitatile locomotorii si vederea.



2. Este bun pentru inima

Squash-ul reduce riscul aparitiei bolilor de inima prin intarirea muschilor acesteiasi prevenirea infundarii vaselor de sange.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Rochester au dovedit ca practicarea acestui tip de sport timp de doar trei ore pe saptamana poate reduce tensiunea arteriala si riscul de aparitie a complicatiilor cardiace.



3. Este bun pentru bunastarea ta mentala

Squash este jocul care iti pune mintea in functiune, deoarece in acest tip de sport strategia inteligenta depaseste adesea forta bruta.



4. Squash-ul este sportul care ofera antrenament complet pentru corpul tau

Squash este un antrenament complet. El solicita intregul organism si il pune in miscare, inclusiv incheieturile si muschii spatelui.



5. Se poate juca pe tot parcursul anului

Este tipul de sport perfect pentru interior, astfel ca, indiferent de vremea de afara, poti sa il practici fara a-ti iesi din ritm.



Daca vrei sa fii mereu in forma si sa ai o conditie fizica si mentala excelente, alege o experienta de squash. Corpul tau iti va multumi.

Detalii si inscrieri, aici.

bottom of page