top of page

4 BENEFICII ALE RESPIRATIEI CONTROLATE IN YOGA


Nu exista nici o indoiala cu privire la legatura profunda dintre respiratie si minte. Respiratia este vitala. Respiratia este viata. Este singurul lucru fara de care nu am putea trai si, cu toate acestea, rareori observam si recunoastem importanta respiratiei.


In practica yoga exista mai multe tehnici de respiratie, fiecare dintre ele avand beneficii la nivel fizic, terapeutic si spiritual.


Respiratia Ujjayi

Pranayama reprezinta arta respiratiei constiente, in urma careia plamanii incep sa functioneze la capacitate maxima. Respiratia Ujjayi este una dintre cele mai cunoscute tehnici de respiratie, o forma de Pranayama careia adesea i se mai spune „respiratie oceanica” sau „respiratie Darth Vader”. Indiferent de modul in care ii spuneti, respiratia Ujjayi duce practica yoga la un alt nivel.

Ujjayi este considerata o tehnica de respiratie din diafragma, care umple abdomenul inferior.


Iata cateva beneficii de care va puteti bucura ca urmare a practicarii respiratiei Ujjayi:


1. Imbunatateste concentrarea ajutand la focusare pe momentul prezent. Totodata, Ujjayi ii permite practicantului de yoga sa ramana in diferite posturi pentru perioade mai lungi de timp


2. Stimuleaza canalele de energie din corp aducand claritate mentala. Diminueaza distragerea atentiei si permite practicantului sa ramana constient de sine.


3. Regleaza incalzirea corpului. Frictiunea aerului care trece prin plamani si gat genereaza caldura interna. Acest lucru este similar unui masaj pentru organele interne, care pot fi, astfel, curatate de toxinele pe care le-au acumulat.


4. Ujjayi echilibreaza sistemul cardio-respirator, ajutand la transportarea oxigenului catre muschi si organe. Favorizeaza diminuarea durerilor de cap, ameliorarea presiunii sinusurilor si intarirea sistemului nervos si digestiv. Ujjayi creste cantitatea de oxigen din sange si regleaza tensiunea arteriala.


Pentru o stare de bine si claritate mentala, participa la sesiunea de yoga BREATH INTO YOUR BODY – PRANAYAMA CLASS, alaturi de Sabrina, vineri 16 aprilie, de la ora 19:00.



16 aprilie, ora 19:00


23 aprilie, ora 19:00




 
 


bottom of page